Home » 6 x gietvloer inspiratie voor in huis

6 x gietvloer inspiratie voor in huis

Gietvloeren zijn de laatste jaren steeds populairder geworden. Dit komt vooral door de vele voordelen die deze vloeren met zich meebrengen, waarvan één de onderhoudsvriendelijkheid is. Denk jij eraan om een gietvloer aan te schaffen, maar weet je nog niet of het wel echt iets voor jou is? In dit artikel geven we je de informatie en de inspiratie die je nodig hebt.

De voordelen van een gietvloer

Gietvloeren worden in één keer gegoten waardoor ze compleet naadloos zijn. Dit brengt niet alleen met zich mee dat het eenheid schept in jouw interieur maar ook dat het makkelijk te onderhouden is. De vloer is namelijk vloeistofdicht en makkelijk afneembaar. Heb je kinderen? Dan zal je extra genieten van deze eigenschap van een gietvloer. Heb je een huisdier? Wees dan gerust. De vloeren zijn erg huisdiervriendelijk.

Ook handig om te weten: omdat gietvloeren wel tegen een stootje kunnen als het gaat om waterbelasting, zijn ze ook ideaal voor in de badkamer.

Tijd voor inspiratie!

Afbeelding: 
Bron: Solo Gietvloeren

  1. Ben je gek op een clean interieur? Denk dan eens na over het combineren van een witte gietvloer met een witte muur. Om de ruimte niet té licht te maken kun je ervoor kiezen om één muur een kleurtje te geven.
  1. Een witte gietvloer en een witte muur zijn ook op een andere manier te combineren. Door een muur met witte bakstenen of een ander stenenmotief te combineren met een witte gietvloer creëer je een industriële look.
  1. Wist je dat je voor een gietvloer met een betonlook kunt kiezen? Deze vloer maakt de kamer binnen no-time extra stoer. Combineer de vloer met strakke meubels en woonaccessoires met geometrische vormen voor een super hip interieur.
  1. Ondanks dat een gietvloer een strak uiterlijk heeft is het perfect te combineren met een groot, fluffy vloerkleed. Niets is leuker dan het combineren van verschillende stijlen waardoor er een nieuwe (jouw!) stijl ontstaat.
  1. Naast een vrouwelijk tapijt is een gietvloer ook mooi te combineren met een Perzisch tapijt. Dit woonitem verandert de gehele look van jouw interieur en past beter bij een strak interieur dan je denkt. Perzische tapijten zijn niet alleen in roodtinten verkrijgbaar maar ook in andere kleuren. Voor ieder wat wils.
  1. Een gietvloer kan niet alleen de oplossing zijn voor de woonkamer of slaapkamer maar ook voor de badkamer. Zoals eerder genoemd zijn gietvloeren waterbestendig en makkelijk afneembaar. Een perfecte omschrijving van jouw (toekomstige) badkamervloer dus!

Maak een Gratis Website met JouwWeb