Home » Waar rekening mee houden bij aanschaf gietvloer

Waar rekening mee houden met gietvloeren

Stel: U bent er helemaal uit, er komt een nieuwe vloer in uw huis. Een nieuwe gietvloer welteverstaan! Maar waar moet u eigenlijk op letten bij het aanschaffen van een gietvloer? Zijn er factoren waar rekening mee gehouden moet worden? Ja, er zijn wel degelijk nog een paar kleine gietvloer tips te geven!

 

Prijs-kwaliteit verhouding gietvloer

De prijs en kwaliteit verhouding van de gietvloer is behoorlijk. Een goedkopere gietvloer bestaat over het algemeen uit wat minder lagen dan een duurdere. Dit doet natuurlijk niet onder, maar weet wel dat u dan niet hetzelfde resultaat mag verwachten. Hoe meer lagen een gietvloer heeft, hoe sterker de vloer ook wordt. Een gietvloer met meerdere lagen zal dus veel langer goed blijven en veel langer meegaan. Maar alles heeft te maken met uw leefomgeving. Zal de vloer niet gigantisch uitgeleefd worden, dan kan een budget coatingvloer misschien prima voldoen.

 

Hoeveelheid zonlicht op de gietvloer

Nog een factor die bepalend is voor het kiezen van de juiste gietvloer of vloercoating wordt vaak vergeten. U kunt namelijk kiezen uit een alifatische vloer of een aromatische vloer. Deze keuze heeft te maken met de hoeveelheid zonlicht die in uw kamer komt. Zonlicht (of eigenlijk de UV stralen) kan uw gietvloer namelijk doen verkleuren. Komt er weinig zonlicht binnen, dan kan een aromatische vloer heel goed voldoen. Maar schijnt de zon de gehele dag naar binnen, dan is het ten zeerste aan te raden om een alifatische vloer te kiezen, zodat u garandeert over het kleurbehoud van uw gietvloer.

Maak een Gratis Website met JouwWeb