Home » Een gietvloer

Een gietvloer

Het zijn tegenwoordig vaak jongeren die bij de afwerking van een vloer kiezen voor gietvloeren. Dat komt omdat gietvloeren de laatste jaren bijzonder in trek zijn gekomen door de vele voordelen die ze hebben, ten op zicht van bijvoorbeeld tegels of hout. Wanneer een dergelijke vloer er eenmaal ligt is hij onderhoudsvrij. Hij is elastisch en bijzonder hygiënisch. Dat is vaak bij jonge gezinnen een doorslaand gegeven omdat er nog vaak kinderen zijn of komen.

Soorten
Tegenwoordig kan men bij kunststof gietvloeren bijvoorbeeld voor een Epoxy of Polyurethaan gietvloer kiezen. Daarnaast zijn er ook cementgebonden vloeren die eenmaal gelegd keihard zijn. Ze zijn niet elastisch zodat ze geen scheuren kunnen opvangen dat wel het geval is bij kunststof gietvloeren. De gietvloeren zijn in veel verschillende kleuren verkrijgbaar. Dat geeft de mogelijk om die vloer te nemen die bij ieder interieur zal passen. Omdat het onderhoudsvrij, hygiënisch en elastisch is zal het vooral bij veel jongeren aanspreken om een dergelijke vloer te nemen.

Microcement vloeren

Tegenwoordig worden ook wel microcement vloeren aangebracht. Het is een materiaalsoort dat vele voordelen kent. Het materiaal is klein korrelig en krasbestendig. Het nadeel ervan is dat het niet gegoten kan worden. Het is een materiaal dat door een goede stukadoor zal moeten worden aangebracht. De laagdikte die wordt aangebracht is zeer gering. Het heeft een dikte van slechts enkele millimeters. Het is ook dit materiaal dat, eenmaal aangebracht, een unieke uitstraling heeft. Het kan ook op iedere ondergrond worden aangebracht. Je kan daarbij denken aan steen, hout, kunststof, metaal, tegels enzovoort. Het is verkrijgbaar in 40 verschillende kleuren zodat hij bij elk interieur kan worden gebruikt. Indien je een goede stukadoor hebt kan hij er tijdens het aanbrengen op bijvoorbeeld wanden een bepaalde structuur in aanbrengen. Vooral bij oudere huizen, waarbij er waterdoorslag is, kan je door het aanbrengen van dit materiaal voorkomen dat er nog waterslag zal optreden. Het is, wanneer het is aangebracht, een duurzaam en onderhoudsvrij materiaal. Het kan zowel binnen als buiten worden toegepast.

Maak een Gratis Website met JouwWeb