Home » Is het nuttig om je woning te isoleren?

Is het nuttig om je woning te isoleren?

Ja, dat kan zeer waardevol zijn! Je kunt je woning op verschillende manieren isoleren. Zo kun je de kruipruimte isoleren (dit is de ruimte die direct onder je woning zit) en levert het aanbrengen van dakisolatie ook vele voordelen op. Bij de voordelen van deze laatstgenoemde isolatievorm kun je onder andere denken aan een koelere zolder in de zomer en minder warmteverlies in de winter. Maar wat zijn nog meer voordelen van een geïsoleerde woning?

Een milieuvriendelijker huis

Wanneer je je huis isoleert, zorg je ervoor dat de warmte beter binnen blijft en de kou beter buiten blijft. In de zomer is dat precies omgekeerd en zul je een koele huis hebben waardoor de warme zomermaanden binnenshuis prettiger zullen aanvoelen. Doordat de temperatuur door het isolatiemateriaal dus op een aangenamer niveau blijft. Dit zorgt ervoor dat je in de winter minder hoeft te stoken en in de zomer de airco minder vaak hoeft aan te zetten, wat zich weer vertaalt naar een lagere energie rekening wat op zijn beurt weer gunstig is voor het milieu.

Je woning wordt aantrekkelijker voor de woningmarkt

Omdat duurzaamheid tegenwoordig voor veel mensen heel belangrijk is bij de aanschaf van producten en ook huizen, loont het om je woning goed geïsoleerd te hebben. Dit vertaalt zich onder andere terug naar lage maandlasten vanwege de lagere stookkosten. Maar dat is niet het enige waar potentiële kopers naar kijken. Een belangrijk criterium is namelijk het energielabel dat een huis toegekend heeft gekregen. Heeft je huis een goed energielabel toegekend gekregen? Dan kan dat dus in je voordeel werken bij een eventueel toekomstige verkoop van je huis.

Een gezonder binnenklimaat

Door op de juiste plekken isolatiemateriaal in je woning aan te brengen, voorkom je dat je een te hoog vochtgehalte binnenshuis krijgt. Erg belangrijk, zeker als je bijvoorbeeld COPD hebt. Ook ga je zaken zoals tochtoverlast, schimmelgroei en dergelijke tegen. Kortom, het binnenklimaat in je woning wordt een stuk gezonder wanneer je je woning goed geïsoleerd hebt. Let op! Voorwaarde hierbij is natuurlijk wel dat je voldoende ventileert. Als gevolg van het isolatiemateriaal worden namelijk vele naden en kieren waardoor normaal gesproken frisse lucht naar binnen kan komen dichtgemaakt. Hierdoor kan je huis veel slechter geventileerd worden en zul je dus maatregelen moeten nemen. Dat doe je bijvoorbeeld door dagelijks je woning goed door te laten luchten en bijvoorbeeld ventilatieroosters bij de ramen aan te laten brengen, zodat je 24 uur per dag frisse lucht naar binnen kunt krijgen.

De voordelen die we in dit artikel besproken hebben, zijn onze mening al redenen genoeg om eens vrijblijvend met een isolatie expert om de tafel te gaan zitten en te kijken naar welke mogelijkheden voor spouwmuurisolatie er voor jouw woning zijn. Schroom dan ook zeker niet om vrijblijvend offertes aan te vragen bij diverse bedrijven en je goed te oriënteren op de vele mogelijkheden!

 

Maak een Gratis Website met JouwWeb