Home » Een vlek in de gietvloer

Een vlek in de gietvloer

U bent helemaal tevreden met uw gietvloer en geniet van het onderhoudsgemak. De gietvloer is een stijlvolle vloer met grote voordelen. Maar dan merkt u iets op waar u niet heel gelukkig van wordt. Er zit een vlek in de coatingvloer. U begint te dweilen, maar het lijkt toch echt in de vloer te zitten, want het gaat niet weg. Wat nu? Schakel een specialist in zoals Gietvloer Amsterdam bijvoorbeeld, die helpt u meteen.

 

Oorzaak van een vlek

Er zijn chemische middelen die een vlek kunnen veroorzaken. Heeft u (haar)verf op de vloer laten vallen of misschien iets agressievers, zoals teer? Dit is zo van de vloer af te vegen, maar als u er pas laat achter komt dan heeft het alle tijd gehad om in de coatingvloer te gaan trekken. Dat kan dus een vlek opleveren. Maar ook chemische schoonmaakmiddelen zoals bleek en chloor kunnen vlekken in de gietvloer opleveren. Deze agressieve middeltjes bijten in de vloer en kunnen kalkafzetting op gang brengen.

 

Een vlek erger maken

Om een vlek proberen te verwijderen, moet u dus nooit deze agressieve schoonmaakmiddelen gebruiken! Hiermee kunt u het juist veel erger maken omdat dit de vloercoating kan aantasten. Helemaal door een chemisch goedje op een doek te doen en zo de vlek eruit proberen te wrijven. Dit zal u waarschijnlijk een vlek met een verkleurde rand gaan opleveren.

 

Een vlek in de gietvloer verwijderen

Als u wel middeltjes wilt gebruiken, dan kunt u speciale gietvloer reinigingsmiddelen gebruiken. Maar eigenlijk is water meer dan voldoende. Toch is die ene vlek er niet mee uit te krijgen. Voor ieder probleem is inmiddels een trucje uitgevonden natuurlijk, zo ook voor een vlek in de gietvloer. Gebruik aceton, oftewel nagellakremover, om een vlek te verwijderen! Laat de vlek hiermee losweken, maar maak het daarna gelijk schoon met water. Hiermee kunt u verrassend goed vlekken verwijderen!