Home » Tapijttegels in de slaapkamer?

Tapijttegels in de slaapkamer?

Wanneer je een slaapkamer renoveert of voor het eerst inricht dan begin je natuurlijk met de basis. De vloer waar al het andere meubilair op komt te staan. Wie wilt nou geen warme voeten zodra je uit bed stapt. Met een tapijttegel is dit een haalbaar concept.

 

Je overweegt om zelf de vloer te leggen in de kamer, maar hoe ga je te werk? Tapijttegels zijn makkelijk te plaatsen voor een gehele kamer. Bij goede tapijttegels is het nauwelijks mogelijk om de naden te zien tussen de tapijt tegels. Alvorens je de tapijttegels plaatst, eerst de ondervloer goed stofzuigen. Met een schuimroller kunt u de lijm aanbrengen. Om de goede maat van de randtegel vast te leggen moet je een tapijttegel met de rug naar boven leggen. Met een stanleymes kun je vervolgens de juiste maat afsnijden zodat het goed met elkaar uitlijnt. Wanneer je afwasmiddel op de stanleymes aanbrengt dan blijven er geen restanten van de tapijttegel kleven.

 

Wanneer je je afvraagt of tapijttegels wel fijn aanvoelt voor je voeten, dan is dat afhankelijk van het soort tapijttegel. Zo heb je laagpolige bouclé of een zachtere hoogpolige tapijttegel. Het is mogelijk om verschillende kleuren tapijttegels te combineren en zo interessante patronen te creëren.

 

Goedkope vloeren

Ook wanneer je een klein budget tot je beschikking hebt zijn tapijttegels een goede keuze. Tapijttegels zorgen voor een betere isolatie dan bijvoorbeeld houten vloeren. Zo bespaar je ook op verwarmingskosten. Zorg er ook voor dat je dikke gordijnen in de slaapkamer plaatst aangezien er veel warmte verloren gaat door ramen.

Tapijttegels zijn ook vaak in de uitverkoop te verkrijgen, het betreft dan restpartijen die nog goedkoper de deur uit gaan.


Ook aan onderhoud ben je niet veel kwijt voor tapijttegels, naast het regelmatig stofzuigen vergt het weinig verzorging.  Onze conclusie luidt: Tapijttegels zijn goedkoop, duurzaam en tijdbesparend.

 

Maak een Gratis Website met JouwWeb