Home » Repareren van beton leidt tot een betere en duurzame betonnen constructie

Repareren van beton leidt tot een betere en duurzame betonnen constructie

In het verleden werden betonrenovaties nog niet zo vaak uitgevoerd in vergelijking met nu. En wel om de volgende reden: 40 jaar geleden dacht men namelijk een perfecte oplossing te hebben ontdekt om nieuw beton razendsnel aan te leggen en daarnaast ook vlug te laten drogen. Hiertoe werden bijzondere stoffen gebruikt zoals calcium chloride. Het fabricage tempo werd om deze beweegreden zowat verdubbeld en dus werd calcium chloride meermaals verwerkt in het beton. Een vrij lange tijd leek dit heel erg goed te gaan, tot het moment dat er narigheden optraden bij deze versnelde betonconstructies. Er ontstonden barsten en scheuren op enkele plaatsen in het beton. Dit was het omkeerpunt en het teken dat deze versnelde methode van het gieten van beton tenslotte geen goede oplossing bleek te zijn. De uitkomst was dat de vraag naar betonreparaties hierdoor sterk toe nam.

 

Bij roest in het beton is het de hoogste tijd voor een betonreparatie

Veelal wordt de schade aan beton ook wel betonrot genoemd. Bij een betonherstel wordt de beschadigde en verouderde laag beton volledig verwijderd. Met de ervaring van tegenwoordig komt hier een menigmaal betere betonlaag voor terug die ook nog eens waterwerend kan worden vervaardigd. Corrosie in het beton kan op deze manier worden voorkomen. Het is ontzettend van belang om roestplekken in het beton zeer serieus te nemen. Behalve dat het er niet mooi uitziet door de bronzen kleur, verzwakken deze roestplekken daarnaast de constructie van het beton ook enorm. gigantische renovatie of reparatie kosten in de nabije toekomst kunnen worden voorkomen als dit keurig op tijd wordt gerepareerd.

 

Ook toe aan een betonreparatie? 

Het eindoordeel is wanneer een betonconstructie scheuren en of barsten begint te vertonen, dan is het dus met klem aan te raden om dit meteen te laten repareren. Aannemers voeren deze renovaties dan ook regelmatig bij verschillende soorten constructies uit. Hierdoor kan de oude constructie behouden blijven, maar wel zo dat het ook stevig blijft.

 

Kornuyt heeft alles in huis om betonreparaties toe te passen, denk bijvoorbeeld aan het injecteren van beton. Startend met het opmaken van een schaderapport en het verstrekken van adviezen wanneer er sprake is van betonrot. Ook bij infrastructurele werken waarbij veiligheid en snelheid van werken meer dan noodzakelijk zijn gaan wij adequaat te werk

 

De aanbesteder krijgt na een uitgebreide inspectie een aanbeveling voor de reparatie methode. Deze kan bestaan uit verlijming en afdichting d.m.v. injectietechniek, het handmatig renoveren van het beton of het toepassen van een spuit applicatie. Ook in het geval van betonrot bieden we een correcte uitkomst.  Onze werkwijze staat gewaarborgd voor hoge kwaliteit en zorgt ervoor dat het gerenoveerde bouwwerk een verlenging van de levensduur krijgt.

Maak een Gratis Website met JouwWeb