Home » Vloerverwarming in combinatie met gietvloer

Vloerverwarming in combinatie met gietvloer

De afgelopen jaren is de gietvloer steeds populairder geworden bij particulieren. Deze particulieren leggen een gietvloer aan in hun huis. Voorheen was dat helemaal niet gebruikelijk omdat een gietvloer een kille uitstraling had. De laatste tijd zijn er echter allerlei verschillende soorten varianten gietvloer op de markt gekomen.

Door de opkomst van allerlei verschillende soorten varianten gietvloer zijn steeds meer huizen uitgerust met dit vloertype, lees alle gietvloer tips en ontdek meer. De laatste jaren is het echter ook steeds gebruikelijker geworden dat een huis standaard vloerverwarming heeft. Gaat vloerverwarming dan wel samen met gietvloer?

Ideale combinatie

De combinatie van vloerverwarming met een gietvloer is simpelweg ideaal te noemen. Een kenmerk van een gietvloer is dat het erg dun is. Het voordeel hiervan is dat de warmte van de vloerverwarming makkelijk de kamer binnen komt. Dit heeft meerdere voordelen:

  • Een kamer kan snel verwarmd worden;
  • Het energieverbruik blijft tot een miniem beperkt doordat de warmte snel de kamer in komt;

Door de vloerverwarming met een gietvloer te combineren, wordt er een optimale luchtcirculatie gecreëerd. Dit is niet alleen erg prettig, maar ook nog eens erg hygiënisch.

Het nemen van vloerverwarming bij een gietvloer is eigenlijk een extra luxe, met vloercoating kan je dit ook combineren. Door de eigenschappen van gietvloer neemt de vloer al snel de temperatuur van de kamer aan. Hierdoor is het lopen op een gietvloer zonder vloerverwarming al erg prettig. Het nemen van vloerverwarming bij een gietvloer is daardoor een extra luxe; het is niet specifiek nodig.