Home » Leidingen positioneren vóór het storten van gietvloer

Leidingen positioneren vóór het storten van gietvloer

Een gietvloer is enorm populair om verschillende redenen. Zo heeft een gietvloer bijvoorbeeld een lange levensduur, is deze onderhoudsvriendelijk, makkelijk te renoveren en kan je de vloer in alle mogelijke kleuren laten storten. Er zijn vele redenen waarom je voor een gietvloer in je huis of je bedrijf zou kiezen. Voordat je begint met het storten zijn er verschillende soorten materialen waaruit een keuze gemaakt moet worden en tevens voordat er begonnen wordt met het storten van de vloer moeten er een aantal voorbereidingen getroffen worden wat betreft de positionering van leidingen in de vloer.

Vloerverwarming

De meest voorkomende leidingen die in een gietvloer voorkomen zijn leidingen voor de vloerverwarming. Afhankelijk van het materiaal waaruit de gietvloer gemaakt wordt kan deze soms weleens koud aanvoelen. Dit kan dan verholpen worden met de aanleg van een vloerverwarming. Hierbij zal een loodgieter meerdere leidingen positioneren voor het storten van de gietvloer waardoor warm water stroomt die de vloer en natuurlijk ook jou voeten lekker verwarmt.

Positioneren van de leidingen

Het positioneren van de leidingen voor het storten van de gietvloer is een belangrijke taak en moet absoluut goed worden uitgevoerd. Wanneer de gietvloer eenmaal gestort is dan is een reparatie niet meer makkelijk uit te voeren. Ook moeten de leidingen zo min mogelijk ruimte in beslag nemen zodat de vloer niet teveel toeneemt in dikte. Daarom kan je de aanleg van deze leidingen altijd het beste door een professional laten uitvoeren.

Doordat een gietvloer en de leidingen die hier eventueel in gepositioneerd worden een zeer lange levensduur genieten is het niet aan te raden om op de aanleg van beiden te besparen. Het uitvoeren van deze taken kan je het beste in één keer goed laten doen, zodat je later niet tegen problemen aanloopt en de daaraan gekoppelde hoge reparatiekosten.