Home » Hoe moet je de voordeur beveiligen?

Hoe moet je de voordeur beveiligen?

Is je voordeur een welkomstmat voor dieven? Zelfs toegangsdeuren die er op het eerste gezicht goed uitzien, kunnen kwetsbaar zijn. Het is daarom noodzakelijk om regelmatig te controleren of jouw deurbeveiliging nog steeds effectief is en de veiligheid en beveiliging van jouw gezin en bezittingen niet in gevaar is. Hoe moet je de voordeur beveiligen?

  1. Plaats een massieve deur

De massieve deuren hebben een stevige kern, waardoor ze moeilijker in te trappen of te breken zijn. Als je niet zeker weet welk type je hebt, klop dan op je deur. Stevige deuren klinken "dood", terwijl holle deuren weerklinken. Om de deurbeveiliging te verbeteren, vervang je elke holle toegangsdeur door een deur van metaal, glasvezel, massief hout of een massief houten kern.

  1. Kies een slot van goede kwaliteit

Het kopen van een kwaliteitsslot is heel belangrijk. Vervanging van het voordeurslot is meer dan alleen de naam op het slot dat je koopt. Zelfs de beste slotfabrikanten maken producten die rekening houden met verschillende bedreigingen. Laat jouw veiligheid niet bepalen door het merk dat je kiest. Heb je advies nodig over welk merk of type slot het beste past bij jou, dan kan je slotenmaker in Den Haag bellen. 

  1. Versterk het frame van de voordeur

Neem de beveiliging van jouw huis nooit licht, zelfs niet als de voordeur is gemaakt van stevig metaal, met een stevig slot geïnstalleerd. Een veilig en versterkt deurkozijn wordt vaak verwaarloosd. Maak je voordeurframe bijna ondoordringbaar voor een trap. Het meest eenvoudige is om verschillende schroeven langs het frame en de deurstop te installeren, zodat je de deurkozijnen kunt verharden en aan de muur kunt bevestigen.

  1. Installeer een doorbelcamera

Door een kijkgaatje of deurbelcamera te installeren, weet je gemakkelijk wie er aan de deur klopt voordat je antwoordt. Kijkgaten zijn eenvoudig te installeren met het juiste gereedschap en ze zijn een van de beste manieren om een deur van binnenuit te beveiligen. Deurbelcamera’s kun je koppelen met een huisbeveiligingssysteem. Wanneer iemand op jouw smart deurbel aanbelt, kun je hem zien en spreken via de app op jouw mobiele apparaat. Dus of het nu een vriendelijke buurman of een verdacht personage is, je weet wie er komt.

Als laatst

Voor meer opties en inzichten is een slotenmaker met ervaring in het onderhouden van woongebouwen de best mogelijke bron. Naast de informatie die een slotenmaker je kan geven, kunnen zij ook al het werk voor je doen. Of je nu jouw sloten moet vervangen opnieuw moet gebruiken, een residentiële slotenmaker zal de beste keuze zijn. Er is een kans dat je zelf de vervanging van jouw voordeurslot kunt afhandelen, maar er zijn situaties waarin het beter is om een ​​professional in te huren in plaats van zelf jouw beveiliging te upgraden. Wanneer je een slotenmaker belt, kun je ook meer te weten komen over beschikbare sloten. Je hoeft jouw eigen capaciteiten niet te ondermijnen om de waarde te erkennen van een veiligheidsexpert die de vervanging van jouw voordeurslot afhandelt. Als je hulp nodig hebt, is er geen betere assistentie dan een residentiële slotenmaker.