Home » Populaire vloer

Populaire vloer                                                                                                                                                          

Laminaat is een populaire vloer. Niet zo verwonderlijk als je nagaat wat laminaat voor je huis kan doen. Het brengt de sfeer die jij voorstaat. Het is heel snel en gemakkelijk te onderhouden. Het is een relatief goedkope vloer die je ook nog eens gemakkelijk zelf kunt leggen. Voor bijna alle ruimten in je huis, winkel of kantoor is er wel een gepaste uitvoering. Warm en gezellig waar het kan, robuust en duurzaam waar het moet. Bovendien heb je in no time en zonder een grote verbouwing, een nieuwe look in je huis. Daar knapt de boel van op.

Schoon is schoon                                                                                                                                                              

De voldoening van een poetsbeurt mis je,  wanneer het tapijt na het stofzuigen nog steeds vlekken heeft. Vuile voegen in je tegelvloer verdwijnen ook niet altijd met dweilen of schrobben. Laminaat heeft zo’n harde en gladde toplaag dat vuil er nauwelijks vat op krijgt. Schoonmaken is alleen dweilen met een vochtige dweil of stof wissen. Een agressief schoonmaakmiddel is overbodig. En dan is schoon ook echt schoon. Zo proper moet het ook zijn wil je allergieën voorkomen. Daar waar een houten vloer een keer gelakt moet worden, of in de olie of was moet worden gezet, heeft laminaat een kras vaste bovenlaag. Groot onderhoud kan achterwege blijven.

Vloerdelen met lagen                                                                                                                                                             

De vloerdelen van een laminaatvloer bestaan uit verschillende lagen. Elk met een eigen functie. De doorzichtige toplaag is stoot- en kras vast, bestand tegen UV licht en verkleurt dus niet. Deze laag is hard en glad waardoor de vloer weinig vuil opneemt. De tweede laag is de zichtbare decor laag en  bepaalt de uitstraling en kleur van de vloer. De derde en dragende laag is meestal van MDF of HDF en geeft sterkte en vastheid van de vloerdelen. De onderlaag vangt de spanningen op en is bestand tegen vocht. Dit voorkomt het kromtrekken van de planken.

Handen uit de mouwen                                                                                                                                               

Behalve voor mensen met twee linkerhanden is het zelf leggen van een laminaatvloer goed te doen. De eenvoudige systemen waarmee de planken in elkaar worden geschoven of geklikt, maken het zelf monteren gemakkelijk. Dit zorgt er mede voor dat een nieuwe vloer redelijk betaalbaar blijft. Met de bijpassende accessoires, als plinten, buismanchetten, hoeklatten en eindstukken kan alles netjes worden afgewerkt en ziet alles er professioneel en luxe uit. Met wat meer geduld en ervaring kun je er zelfs de trap mee bekleden. Een goede ondervloer is een must. Deze zorgt voor een geluiddempende- en isolerende werking. Bovendien egaliseert die meteen en zorgt voor een mooier resultaat.

Kijken, kiezen, kopen                                                                                                                                                           

In bouwmarkten en woonwinkels worden laminaatvloeren te kust en te keur aangeboden. Meestal kun je er ook terecht voor vakkundig advies over de juiste vloer en tips bij het leggen zo ook op https://www.Cavallo-Floors.nl. Indien nodig komen professionals de vloer voor je leggen. Ook online kun je gemakkelijk een laminaatvloer kopen. Webwinkels hebben veelal een computer animatie waarbij je je interieur kunt uploaden en de gewenste vloer invoegen. De kans dat je achteraf niet tevreden bent over het laminaat, wordt zo tot een minimum beperkt.