Home » Epoxy opties in huis en in de industrie

Epoxy is een type gietvloer dat zich uitstekend leent voor industriële vloeren, maar ook in huis worden ze steeds meer geplaatst. Dat komt door de vele voordelen dat de epoxy vloercoating te bieden heeft. Epoxy is een uit hard kunststof gegoten vloercoating welke met name in de indsturie erg populair is doordat het goed bestand is tegen vloeistoffen en zuren. Verder is epoxy slijtvast en beschadigd het dus niet enorm snel. Deze voordelen zijn natuurlijk ook ideaal voor in huis zoals u bij Gietvloer Assen zal ontdekken.

Verder is epoxy dusdanig te bewerken dat de vloer in vrijwel iedere kleur is te krijgen en zo dus naadloos op uw interieur aansluit. Zowel letterlijk als figuurlijk, want de vloersoort is naadloos en zo dus ideaal om schoon te houden en een strak uiterlijk te realiseren.

Epoxy is sterker dan beton

Een gietvloer gemaakt van epoxy is erg hard, zelfs zo hard dat het twee keer harder is dan beton. Hierdoor kan het wel wat minder geschikt zijn om in huis te plaatsen. Wanneer u of uw kind in huis valt of wanneer er een glas valt dan is de kans groot dat er wat meer schade aan wordt gericht dan op andere vloersoorten. Echter is de vloer zelf erg stootvast en geeft het ieder interieur een passende afwerking. Daarnaast is de epoxy vloer ook veel minder gevoelig voor verkleuring en kunt u dus jarenlang genieten van een prachtige vloer.

Geen extra beschermlaag nodig

Epoxy vloeren zijn minder flexibel doordat ze twee keer sterker dan beton zijn. Wilt u meer flexibiliteit dan is het verstandig voor de gietvloer van polyurethaan te gaan. Deze vloersoort vinden we bijvoorbeeld terug in gymzalen. Vindt u de hardheid geen probleem, maar juist een voordeel dan geniet u ook nog eens van het feit dat de epoxyvloer geen extra beschermlaag nodig heeft.

 

Zo heeft de epoxy vloer zowel in huis als de industrie een nuttige toepassing. Hoe past u de epoxy vloer toe?

 

Maak een Gratis Website met JouwWeb