Home » Vochtbestrijding Kosten

Vochtbestrijding Kosten

Vochtbestrijding Kosten

Als er iets niet grappig is zijn het vochtproblemen in huis. Het is vereist om het vochtprobleem zo snel mogelijk te bestrijden. Te veel vocht uw woning kan zorgen voor blijvende beschadiging en biedt een broedplaats voor parasieten en schimmels. Er zijn diverse manieren om vochtigheid in huis te bestrijden, afhankelijk van de situatie.

In dit artikel praten we over wat de tarieven zijn van vochtbestrijding.

Vochtoverlast

Als eerste moeten we vochtoverlast in huis onderbrengen in verschillende onderdelen om een beter beeld te krijgen bij de categorie vochtbestrijding en de kosten hiervan:

  • Condensatie - onder andere condens op de ramen
  • Doordringend vocht - bijvoorbeeld vochtplekken in plafonds of muren
  • Wateroverlast - zoals het blank staan van een kelder in huis 

Wat zijn de kosten voor het beëindigen van condensatie in uw woning : Condensatieproblemen in huis  zijn meestal vlot te verhelpen en dat voor niet al te veel geld. Zorg ervoor dat je de ruimte waar het probleem zich bevindt goed ventileert door bijvoorbeeld een deur open te laten of een raam open te zetten. Is dit niet of slecht mogelijk denk dan onder andere eens aan een vochtvreter die je kan plaatsen in de vochtige ruimtes. of breng  een ventilatierooster aan voor een meer blijvende uitkomst.

Vochtvreter

De kosten van een vochtvreter  uiteenlopen tussen de vijf en de vijftien euro en navullingen hiervoor zijn goedkoper. Een vochtvreter werkt zonder geluid en gebruikt geen elektriciteit. Wanneer je een ventilatierooster moet laten stationeren verschilt dit sterk in prijs en is het overwegend sterk afhankelijk van  de plek waarop het toegepast kan worden (bijvoorbeeld in het raam, spouwmuur).

Doordringend vocht

Kosten oplossen doordringend vocht: Doordringend vocht is een serieuzer probleem dan condensatie in huis. Doordringend vocht komt meestal voor in de wanden van een woning die rechtstreeks zijn verbonden met de buitenwereld. Deze hebben veel te verduren door de natte weersomstandigheden in Nederland. De aanleiding van dit doordringende vocht is dikwijls te aan voegwerk wat verouderd is en of een poreuzer wordende steen. Hierdoor trekt het vocht van buiten vlugger in de steen. Correct luchten alleen is geen mogelijkheid meer en vocht hoopt zich op in de muur en dringt door. 

Impregneren

Een goed antwoord hiervoor is het impregneren van de muren waardoor de wand waterdicht wordt maar wel blijft ‘lucht blijft doorlaten’ De tarieven van een gevel impregneren vallen best mee, met prijzen vanaf vijf euro per vierkante meter kan dit een goedkope oplossing zijn van vochtbestrijding.

Als het doordringend vocht een verschillende oorzaak heeft dan de weersinvloeden kan het bijvoorbeeld zijn dat er een waterleiding lekt in de buitenwand. Dit lek moet worden opgespoord en gerepareerd worden. Een deel van de wand moet worden opengemaakt (voornamelijk alleen de plek waar de lekkage zat en iets eromheen)

De kosten van een waterleiding repareren in een muur zijn moeilijk in te schatten wat we je wel kunnen vertellen is dat iemand die karwei correct zou moeten kunnen verrichten tussen de dertig en vijftig euro per arbeidsuur zal zijn exclusief toegepast materiaal.

Wateroverlast<

Wat zijn de kosten voor het oplossen van wateroverlast. Indien je last hebt van een kelder die is ondergelopen of grondwater dient er ook zo snel als het kan voor een oplossing worden gezorgd. De oorzaken voor deze problematiek zijn verschillend. Voor problemen met dit karakter is het iedere keer nodig een professional het op te laten lossen.

Over wat het kost valt niet veel te zeggen, wel wordt dit meestal volkomen of gedeeltelijk gedekt door de verzekeringspolis