Home » Schoonmaaktips voor de tuintegels

Schoonmaaktips voor de tuintegels

De tegels in de tuin zijn een belangrijk aanzicht. Deze wil je natuurlijk het liefst zo schoon mogelijk houden en groene aanslag op de tegels wil je te allen tijde voorkomen. Het is daarom belangrijk om de tegels goed schoon te maken en te houden. De onderstaande tips kunnen daarbij helpen.

Methoden om de tuintegels schoon te maken

Groene aanslag op de tegels wordt vaak veroorzaakt door slechte afwatering van de tegels. Plekken waar weinig zonlicht komt en die vochtig blijven zullen naar verloop van tijd bedekt worden met smerige aanslag. Ook wanneer je dit regelmatig schoonmaakt keert het hier snel weer terug. Daarom dien je de oorzaak goed te bestrijden.

Veel mensen maken gebruik van een hogedrukreiniger. Hoewel dit een geschikte en effectieve methode is, is er ook een kans dat de tegels hierdoor juist worden beschadigd. Een alternatief is het kopen van middelen die speciaal zijn bedoeld voor het schoonmaken van de tuintegels. Deze zijn bij de bouwmarkt te koop. Tijdens het kopen van dergelijk middelen is het belangrijk om te kijken voor welk soort tegel het middel is bedoeld.

In plaats van middeltjes die bij de bouwmarkt worden gekocht kun je ook groene zeep gebruiken. Deze dient te worden gemengd met warm water en vervolgens giet je het over de tuintegels en betontegels. Met een harde bezem kan het goed worden verdeeld over de tegels. Middeltjes met chloor of zout worden afgeraden, omdat ze de kleur van de tegels kunnen aantasten. Azijn of schoonmaakazijn kunnen wel worden gebruikt. Dit dient over de aanslag heen gegoten te worden en vervolgens kan het met een borstel weg worden gewerkt.

Groene aanslag voorkomen

Nog beter is natuurlijk om de aanslag helemaal te voorkomen. Ten eerste kan dit door te zorgen voor een goede afwatering. Indien de tegels niet vochtig worden en droog blijven komt er ook veel minder snel aanslag op. Een andere mogelijkheid is om regelmatig kokend water over de tegels heen te gooien. Dit kan bijvoorbeeld na het koken met het water wat al is gebruikt voor het koken van bijvoorbeeld de aardappelen. Aanslag op de tegels krijgt hierdoor niet de kans om snel weer terug te keren.

Maak een Gratis Website met JouwWeb