Home » Gietvloeren, de belangrijkste feiten op een rijtje

Gietvloeren, de belangrijkste feiten op een rijtje

Gietvloeren zijn sterk in opkomst en steeds meer huishoudens maken er dan ook kennis mee. Enkele jaren geleden kwam de populariteit voornamelijk vanuit kantoorpanden, scholen en sportzalen, maar ook onze woningen krijgen er een strakke uitstraling van. Waarom is iedereen zo lyrisch over de gietvloer, wat zijn de voordelen en wat zijn andere leuke feiten en weetjes over deze unieke vloerkeuze? Wij hebben ze voor je op een rijtje gezet.

 

Een perfecte basis

Een gietvloer is een perfecte basis voor iedere ruimte in ieder huis. Of het nu voor je woonkamer, slaapkamer keuken of zelfs badkamer is: alle voordelen zijn van toepassing!

Wat zijn dan de voordelen?

Ten eerste is een gietvloer in iedere gewenste kleur en tint te verkrijgen. Net als verf, is ook deze substantie mengbaar en dus uniek. Zo heb je dus een vloer die niemand anders heeft én wellicht niet eens in de showroom van Van Hollandse Bodem is te zien.

Daarnaast voelt de vloer zacht aan, dus is heerlijk als woonvloer. Kinderen kunnen er heerlijk spelen, maar zelf kun je ook op je sokken of blote voeten lekker rondsloffen.

Qua onderhoud en hygiëne is dit dan wel dé vloer die je moet hebben. Wat er ook overheen gaat, van vet tot zoete sappen, de vloer kan alles hebben. Even met een sopje of swiffer erover en hij ziet er weer uit als nieuw.

Over het algemeen kunnen de vloeren sowieso heel goed tegen water. Hierdoor is het ook perfect geschikt als badkamervloer. Geen vieze naden en voegen, geen onverwachte lekkages. Gewoon, een strakke badkamer.

Fabel: gietvloeren zijn belachelijk duur!

Helemaal niet waar. Voor ieder budget is er een gietvloer. Ten eerste ligt dit natuurlijk aan de grootte van de ruimte, maar ook zijn er verschillende soorten vloeren met verschillende prijskaartjes. Goedkoop is dan ook weer niet altijd goed. Zo zijn er gietvloeren die een stuk voordeliger zijn, maar niet geschikt voor woningen. Verdiep je hier goed in.

Wist je dat...

Wist je dat gietvloeren en vloerverwarming een perfecte match zijn? Veel mensen denken dat vloerverwarming alleen mogelijk is met tegels, maar dat is zeker niet het geval. Juist door de dunne laag van een gietvloer, verbruik je veel minder energie en wordt de ruimte geleidelijk goed verwarmd. Nog meer redenen om er een aan te schaffen voor je woonkamer!v

Maak een Gratis Website met JouwWeb