Home » Uw gietvloer onderhouden

Uw gietvloer onderhouden

Het onderhoud van een gietvloer wordt meer dan eens naar gevraagd. Veel mensen weten wel dat het niet zo veel werk is maar toch zijn er enkele belangrijke gietvloer tips die je aan kunt houden om je vloer jarenlang in een goede staat te houden. Door de harde epoxy coating lagen is het gegarandeerd dat u vloer lang mee gaat, maar hoe zorgt u er voor dat de vloer ook mooi blijft? Daarvoor vindt u hier een aantal preventieve gietvloer tips om beschadigingen te voorkomen.

De levensduur van gietvloeren

Op zoek naar een vloer voor de lange termijn? Dan is een gegoten vloer zeker de juiste keuze. Deze vloeren gaan wel tien keer zo lang mee dan traditionele vloeren zoals die van hout of laminaat bijvoorbeeld. Tegels kunnen natuurlijk ook lang mee gaan maar hebben randen die ontzettend veel vuil verzamelen.

Een aantal preventieve tips

Er zijn een aantal aspecten waar je op kan letten om beschadigingen aan de vloer te voorkomen. Zorg voor zachte wielen of een extra beschermlaag als je met bureaustoelen over de vloer heen rolt. Als je meubels of andere zware items gaat verplaatsen dan kan je dat ook het best tillen in plaats van schuiven.

Gietvloer schoonmaken of renoveren

Tenslotte moet u ook nog schoonmaken over de glans op de vloer te behouden. Elke week even stofzuigen en dweilen is hiervoor afdoende. Het dweilen kunt u met enkele heet water doen. Er zijn chemische schoonmaakmiddelen nodig en dat wordt zelfs afgeraden. Ontdek alle varianten zoals ook woonbeton en laat u verbazen door de vele voordelen.

Maak een Gratis Website met JouwWeb