Welke vloer past in een modern interieur?

Gepubliceerd op 29 november 2021 om 13:13

Een modern interieur is strak, simpel, maar toch gezellig. Past je huidige vloer niet zo goed meer bij de rest van het interieur? De vloer bepaalt voor een groot gedeelte de sfeer en uitstraling van je woning. Het is dan ook belangrijk dat je de juiste vloer kiest, maar dit is makkelijker gezegd dan gedaan. Ga je voor laminaat, PVC of toch voor een gietvloer? De mogelijkheden zijn eindeloos. Om je alvast een beetje op weg te helpen, lees je in dit artikel welke vloer perfect past in een modern interieur. 

Een hippe visgraatvloer

Er zijn verschillende vloeren die perfect passen in een modern interieur, maar de visgraatvloer is toch wel het meest populair. Een modern interieur hoeft niet per sé hip en trendy te zijn, maar dit kan wel. De visgraatvloer zien we tegenwoordig overal voorbij komen: in de woonkamer, keuken, slaapkamer en zelfs in de badkamer. Maar waarom is deze vloer eigenlijk zo populair? Een modern interieur kenmerkt zich vaak door strakke lijnen en subtiele kleuren. Deze strakke lijnen worden versterkt door het optische beeld van het visgraatmotief. Op deze manier wordt er een samenhangend geheel gecreëerd. Bovendien is de visgraatvloer in verschillende kleuren verkrijgbaar: van zwart tot houtkleur. 

PVC is perfect voor een modern interieur

Niet alleen de visgraatvloer is populair in moderne interieurs, ook PVC is bezig met een grote opmars. Dit materiaal staat bekend om zijn vele praktische voordelen:

  • Duurzaam materiaal
  • PVC kan wel tegen een stootje
  • Vochtbestendig
  • Verkrijgbaar in verschillende kleuren en patronen
  • Geluiddempend
  • Eenvoudig in onderhoud
  • Geschikt voor vloerverwarming

Aangezien PVC erg sterk, geluiddempend en onderhoudsarm is, is deze vloer perfect voor een gezin met kinderen of huisdieren. Je hoeft je namelijk geen zorgen te maken over vlekken of beschadigingen. Bovendien is een PVC vloer verkrijgbaar in talloze verschillende kleuren en motieven, zodat de perfecte vloer voor een modern interieur er altijd bij zit. 

Laminaat past in ieder interieur

Ben je op zoek naar een budgetvriendelijke vloer? Dan adviseren we een laminaatvloer. Deze vloer heeft ongeveer hetzelfde uiterlijk als een houten- of PVC vloer, maar is een stuk voordeliger. Laminaat is verkrijgbaar in allerlei stijlen, zodat het perfect past bij een modern interieur. Er is voor ieder wat wils. Bovendien is laminaat erg eenvoudig te leggen. Je kunt dit klusje prima zelf klaren aangezien de nieuwste vloeren een eenvoudig kliksysteem bevatten. Ben je geen handige harry? Kies dan voor laminaat inclusief leggen. Zo weet je zeker dat de er geen foutjes worden gemaakt.  

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.

Maak jouw eigen website met JouwWeb